Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Bableves gazdagon

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg fejtett bab
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg füstölt tarja
  • 20 dkg sertés szűzérme
  • 1 pár debreceni kolbász
  • 50 dkg burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 kis fej zellergumó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kalocsai őrölt paprika
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors, Vegeta

Elkészítési mód:

2 l vízben a babot puhára főzzük. Menet közben a szalonnát, a füstölt tarját, a szűzérmét, a zöldségeket, a tisztított burgonyát, a hagymát kockákra, a kolbászt karikákra, valamint a petrezselyemzöldjét és a fokhagymát finomra vágjuk. Forró olajban az egészet megdinszteljük, sóval, borssal, vegetával beízesítjük. Kevés folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett, fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a főtt babhoz. A levest felforraljuk és simára kevert tejfölt adunk hozzá. Forrón tálaljuk, a tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben