Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Borjú raguleves

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

 

  • ·         20 dkg borjúhús                                
  • ·         5 dkg kolozsvári szalonna     
  • ·         1 db sárgarépa                                                
  • ·         1 db petrezselyemgyökér                  
  • ·         1 kis fej zellergumó                            
  • ·         10 dkg zöldborsó                                                                    
  • ·         1 csomó petrezselyemzöld                
  • ·         1 kis fej vöröshagyma                       
  • ·         1 gerezd fokhagyma                         
  • ·         1 dl tejföl                                                                               
  • ·         1 evőkanál olívaolaj  
  • ·         2 dkg kalocsai őrölt paprika             
  •           só, bors

 

Elkészítési mód:       

A kockára vágott hagymát és kolozsvári szalonnát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott borjúhúst, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a fokhagymát. Sóval, borssal beízesítjük. Meghintjük kalocsai őrölt paprikával, zsírjára lepirítjuk. A tisztított, kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellergumót hozzáadjuk és felöntjük 1 l vízzel, majd beletesszük a zöldborsót. Lassú tűzön puhára főzzük. Forrón tálaljuk és simára kevert tejföllel meglocsoljuk. 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben