Hozzávalók:
(4 személyre)
2 tojás
5 dkg kristálycukor
25 dkg mascarpone
1 ek. konyak
1 kk. vanília aroma
15 db babapiskóta
2 dl erős feketekávé
2 cs. vaníliás cukor
3 dkg kakaópor
tejszínhab (a díszítéshez)
Elkészítési mód:
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a jól lehűtött krémsajtot, és vanília aromával ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a krémbe forgatjuk. Ezt követően a hideg kávét, a vaníliáscukrot és a konyakot összekeverjük, majd megforgatjuk benne a babapiskótákat. Ezután egy üvegtálat béleljünk ki a piskótákkal, és öntsük bele a masszát, majd a tetejét szórjuk meg kakaóporral. Tálalásig hűtőszekrényben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.