Login Form

Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Magyaros gombaleves csipetkével

Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél fej vöröshagyma
  • egy kiskanál piros paprika
  • egy csokor petrezselyem
  • 5 dkg lecsó
  • egy kiskanál só
  • egy evőkanál vegeta
  • csipetnyi bors
  • 5 dkg liszt
  • 1 db tojás

Elkészítési mód:

A gombát és a zöldséget megtisztítjuk, a gombát vékony szeletekre, a zöldségeket karikára szeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A lábasban olívaolajon a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, azután a gombát és a zöldségeket hozzáadva pár percig tovább pirítjuk, majd beletesszük a piros paprikát, megkeverjük, és ráöntjük a lecsót. Sóval, borssal, vegetával finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Állandó keverés közben jól lesütjük. 1 liter vízzel felöntjük, és addig főzzük, amíg az összes zöldség megpuhul. Lisztből, 1 tojásból és pici sóból kemény tésztát gyúrunk és belecsipkedjük a forrásban lévő levesbe. 2-3 percig forraljuk. Tálalásnál tejföllel meglocsoljuk, ízlés szerint hegyes erős paprikát adhatunk mellé.