Get Adobe Flash player

Iratkozzon fel a Fásy Birodalom Hírlevelére

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Belépés

Receptek - lista nézet

Partnerek

adam birodalom bor coctail desszert étel fagyi Fásy fb főétel főz főzés hús leves kalács kenyer konyha kukta  menü  onlinerecept pörkölt recept serpenyő sütemény sütés süti szakács tészta zöldség

Fásy konyha - levesek

Magyaros gombaleves csipetkével

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél fej vöröshagyma
  • egy kiskanál piros paprika
  • egy csokor petrezselyem
  • 5 dkg lecsó
  • egy kiskanál só
  • egy evőkanál vegeta
  • csipetnyi bors
  • 5 dkg liszt
  • 1 db tojás

Elkészítési mód:

A gombát és a zöldséget megtisztítjuk, a gombát vékony szeletekre, a zöldségeket karikára szeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A lábasban olívaolajon a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, azután a gombát és a zöldségeket hozzáadva pár percig tovább pirítjuk, majd beletesszük a piros paprikát, megkeverjük, és ráöntjük a lecsót. Sóval, borssal, vegetával finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Állandó keverés közben jól lesütjük. 1 liter vízzel felöntjük, és addig főzzük, amíg az összes zöldség megpuhul. Lisztből, 1 tojásból és pici sóból kemény tésztát gyúrunk és belecsipkedjük a forrásban lévő levesbe. 2-3 percig forraljuk. Tálalásnál tejföllel meglocsoljuk, ízlés szerint hegyes erős paprikát adhatunk mellé.