topbar
fejlec01

leves Tejfölös sütőtök krémleves pirított magvakkal

Hozzávalók:
(4 személyre)

2 db kisebb sütőtök
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
2 dkg vaj
2 dkg tökmag
2 dkg mandula
1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:
A tököket megmossuk, éles késsel kettévágjuk, a belsejét kiszedjük, összekockázzuk és a karikákra vágott fokhagymával vajon enyhén felhevítjük, majd fedő alatt rövid ideig pároljuk. Ezután felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük és puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük, simára kevert tejföllel dúsítjuk és krémesre főzzük. Olívaolajon enyhén megpirított magvakkal meghintve kínáljuk.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben