Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pompás Magyar ízek

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

Burgonya leves kolozsvári szalonnával

Hozzávalók (4 személyre):

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 dltejföl
  • 2 db babérlevél
  • só , bors, vegeta

Elkészítési mód:

A kolozsvári szalonnát vékony szeletekre vágjuk, forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, egy percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük 1 l vízzel, majd ízesítjük és fedő alatt puhára főzzük. A tejfölt csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a kész leveshez, petrezselyem zöldjével illatosítjuk.

Pulykacomb magyarosan rántott karfiol ágyon

Hozzávalók (4 személyre):

Pulykacomb
 

  • 4 db pulyka alsócomb 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • só, bors, vegeta

Lecsó
 

  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 kiskanál édes-nemes őrölt paprika
  • só, bors, vegeta

Rántott karfiol
 

  • 1 kg karfiol
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa 
  • olaj 

Elkészítési mód (Pulykacomb):
A megmosott pulykacombokat sóval, vegetával, kevés őrölt borssal bedörzsöljük, és kiolajozott tepsibe tesszük. Mellé kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát teszünk. 1 dl vizet adunk hozzá. Az egészet alufóliával lefedjük, sütőbe tesszük és kb. ¾ óráig pároljuk 150 C°-on, utána a fóliát levesszük és pirosra sütjük, majd félretesszük.

Elkészítési mód (Lecsó):
A kockára vágott kolozsvári szalonnát és a finomra vágott hagymát egy evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadunk egy gerezd tört fokhagymát, rádobjuk a szeletelt paprikát, lesütjük, meghintjük piros paprikával, ezt követően a héjától megtisztított forrázott paradicsomot hozzáadjuk, sóval, borssal és vegetával ízesítjük, kevés folyadékot öntünk hozzá. Felfőzzük majd belehelyezzük a tepsibe sült pulykacombokat és fedő alatt összepároljuk .

Elkészítési mód (Rántott karfiol):
A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk. Sós vízben a forrástól számított 5 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Ha kihűlt bepanírozzuk.( Megj.: Én már nagyon régen nem használok a panírozáshoz lisztet.) A felvert sós tojásba mártjuk a karfiolt, utána zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban rozsdabarnára pirítjuk.
 

 

Kakaós palacsinta

Hozzávalók:

Tészta

  • 3 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dltej
  • 2 dlszénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál cukor
  • egy csipet só
  • 1-2 evőkanál olaj, a sütéshez

Töltelék

  • 5 dkg kakaópor
  • 3 dkg porcukor

Elkészítési mód:

A hozzávalókat, a kakaón és a porcukron kívül egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsinta tésztát, egy órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ha a tészta nagyon sűrű, kevés szénsavas ásványvízzel hígíthatjuk. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőbe. Az egyik felét kb. 50 msp-ig, a másik felét 25 msp-ig sütjük. A kész palacsintát tányérra tesszük és letakarjuk. A porcukrot összekeverjük a kakaóval és megtöltjük vele a palacsintát.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben