Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

Fásy TV a youtub-on

TÖLTŐDJÖN FEL NÁLUNK, TÁVOL A NAGYVÁROSOK NYÜZSGÉSÉTŐL!

Kacsamell

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 80 dkg kacsamell filé
  • 1 szál rozmaring
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors, vegeta

 

Elkészítési mód:

 

A kacsamelleket jól besózzuk, a bőrét éles késsel bekockázzuk. Beletesszük egy lábasba, mind a két oldalát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rozmaringot, a zúzott fokhagymát és az egész tisztított vöröshagymát. Sóval, vegetával ízesítjük és egy csipet borssal fűszerezzük. A húst felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, félpuhára főzzük, azután leszűrjük és a pecsenyelevet félretesszük. A kacsamelleket tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk és 150 °C –os előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük. 

 

Narancsmártás

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 1 kg narancs
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 dl 100%-os narancs juice
  • 1 db citrom leve
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • só, vegeta

   

 

Elkészítési mód:

A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a narancs reszelt héját, a héjától megtisztított darabolt narancsokat, megszórjuk liszttel, jól összekeverjük és felöntjük narancs juice-al, valamint belefacsarjuk a citrom levét. Állandó kevergetés mellett, lassú tűzön, sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a pecsenyelevet, felforrósítjuk, összekeverjük, szitán átszűrjük, azután hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt hozzákeverjük a tojássárgáját és sóval, vegetával ízesítjük. Addig főzzük, amíg sima bársonyos-krémes narancsmártást nem kapunk.