Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Márton-napon kerüljön liba az asztalára!

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

Lúdgége leves fodros metélttel (450 kcal/ fő)

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg libanyak
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 5 dkg zöldborsó
  • 20 dkg fodros metélt
  • pár szem egész bors

Elkészítési mód:

A libanyakat leforrázzuk, majd jól átmossuk. 1 liter vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. A zöldborsó kivételével belerakjuk a hozzávalókat. Beleszórjuk a pár szem egész borsot és sóval ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 3 óráig főzzük. Menet közben 2 dl levesben kb. 5-10 perc alatt megfőzzük a zöldborsót és a fodros metéltet. A levest leszűrjük, a főt lúdgégével, a kockákra vágott zöldségekkel, zöldborsóval és a fodros metélttel forrón tálaljuk.

 

 

Savanyú káposztás ludaskása ( 600 kcal/fő)

Hozzávalók (4 személyre)

  • • 1 kg libaaprólék (szárny, zúza, szív)
  • • 30 dkg savanyú káposzta
  • • 2 db sárgarépa
  • • 1 db petrezselyemgyökér
  • • 1 kis fej zeller
  • • 3 db friss bazsalikomlevél
  • • 1 csomó petrezselyemzöld
  • • 1 csomó kapor
  • • 1 gerezd fokhagyma
  • • 1 kis fej vöröshagyma
  • • 30 dkg rizs
  • • szemes bors, só, Vegeta

 

Elkészítési mód:

Az aprólékokat megtisztítjuk, átmossuk, beletesszük egy fazékba, felöntjük vízzel és felforraljuk. A levet leöntjük róla, majd ismét felöntjük 1 l vízzel, visszatesszük a tűzhelyre, majd belehelyezzük a tisztított zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön kb. 3 óra alatt puhára főzzük. Menet közben merőkanállal a zsírt leszedjük a leves tetejéről egy lábasba, azután a savanyú káposztát belerakjuk és fedő alatt puhára pároljuk. A kész levest szűrőn keresztül leszűrjük. A szárnyakról a húst lefejtjük és kockákra vágjuk a belsőségekkel és a zöldségekkel együtt. A levesbe belerakjuk a rizst, állandó kevergetés mellett puhára főzzük, majd belerakjuk a káposztát, a kockázott húsokat, a belsőségeket, a zöldségeket és összekeverjük. Konyharuhával lefedjük, fedőt tesszük rá. 10-15 perc után tálaljuk.

 

Rozmaringos libamell sült tökkel (650 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • • 1 kg kicsontozott bőrös libamell
  • • 1 szál rozmaring
  • • 2 gerezd fokhagyma
  • • kb. 0,5 kg sütőtök
  • • 1 ek. olívaolaj
  • • só


Elkészítési mód:

A megmosott libamell bőrét bekockázzuk, jól besózzuk, rozmaringgal és a fokhagymával alufóliába betekerjük. A sütőtököt jól megmossuk, négyfelé vágjuk, a magját kikanalazzuk, szintén alufóliába tekerjük, és egy tepsibe belerakjuk a hússal együtt. 200 °C-os előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, azután kibontjuk a húst és a tököt a fóliából, meglocsoljuk olívaolajjal és kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

Mézes krémes (650 kcal/fő)

Hozzávalók: (10 személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl méz
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 tk. szódabikarbóna

A krémhez:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor

Fehér csokimáz:

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín


Elkészítési mód:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.

Krém: A lisztet a tejjel simára keverjük és lassú lángon krémesre sűrítjük. A vajat, a cukrot hozzáadjuk és botmixerrel habosra keverjük. Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.

A lapokat egyenként megkenjük a krémmel és egymás tetejére helyezzük.

Fehér csokimáz: A fehércsokit apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük, s meghintjük fahéjas cukorral.


        

   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben