Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Valentin-napi menü

Olvasóink értékelése: 1 / 5

Csillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Diós kelkáposzta krémleves (350 kcal/ fő) 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg burgonya
  • 5 dkg bacon szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk. Vegeta
  • 1 ek. olívaolaj
  • 5 dkg tört dió
  • só, őrölt kömény

Elkészítési mód:
Vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd belerakjuk a héjától megtisztított, karikákra vágott burgonyát, a felaprózott tisztított kelkáposztát és a zúzott fokhagymát. Felöntjük 8 dl vízzel. Vegetával, sóval, őrölt köménnyel ízesítjük, majd puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük, beleöntjük a tejszínt és még egyszer felforraljuk. Tálalásnál olívaolajon pirított tört dióval megszórjuk és petrezselyemzöldjével díszítjük.

Babos burgonyás csirkepaprikás galuskával (680 kcal/fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 db alsó csirkecomb
  • 20 dkg bab (konzerv)
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 ek. kalocsai őrölt paprika
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 5 dkg zsír
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • só, bors

Elkészítési mód:

A csirkecombokat jól átmossuk. A megtisztított hagymát és a zöldpaprikát kockára, a burgonyát karikákra, a petrezselyemzöldjét és a fokhagymát finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, majd belerakjuk a csirkecombokat, a burgonyát, a paradicsompürét, a fokhagymát, majd meghintjük őrölt paprikával, gyorsan összekeverjük és megszórjuk a petrezselyemzöldjével. Sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, azután lassú tovább főzzük és hozzáadjuk a babot. A menet közben sóval beízesített lisztből és tojásból kevert tésztát kanállal beleszaggatjuk és készre főzzük. Tálalás előtt beleöntjük a tejfölt, egy forralás után paprikával, petrezselyemzölddel és paradicsomrózsával díszítve tálaljuk. A tetejét tejföllel meglocsoljuk.

Szerelmes szívek (350 kcal/ fő)

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 kk. fahéj

Elkészítési mód:
Egy edénybe a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót összekeverjük, majd félrerakjuk. A vajat megolvasztjuk. A robotgépbe belerakjuk a cukrot, a tojást és a felolvasztott vajat és felhabosítjuk, majd fokozatosan hozzáöntjük a lisztes keverékünket és tovább keverjük. Ha minden hozzávaló jól elkeveredett, kivajazott szív alakú sütőformába rakjuk. Előmelegített sütőben 170 °C-on, 20-25 perc alatt készre sütjük. Cukorszívekkel díszítjük.