Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Húsvéti menü 2012

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

 

Malaccomb illatosan narancsmártással

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 db malaccomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej zeller zöldjével
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 tk. őrölt szegfűbors,
  • 1 tk. őrölt szegfűszeg
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt rozmaring
  • 1 tk. őrölt babérlevél
  • szemes bors, só

Elkészítési mód:
A combot megtisztítva, egy nagyobb lábasba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Beletesszük a tisztított zöldségeket és a fűszereket. Felforraljuk, a habot leszedjük róla. Lassú tűzön ebben az illatos lében félpuhára főzzük, majd fedővel letakarva minimum 24 óráig hűtőbe tároljuk. A combot kivesszük az illatos léből, lecsurgatjuk, majd hálósan bevagdaljuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Tepsibe rakjuk 150 °C-os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Salátával, főtt tojással és retekkel ízlésesen tálaljuk.


Rozmaringos bárányragu sáfrányos rizzsel

Hozzávalók (4 személyre)

  • 60 dkg báránycomb filé
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál friss rozmaring
  • 15 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 15 dkg sárgarépagolyó (mirelit)
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
A báránycombot, a kolozsvári szalonnát, a vöröshagymát kockákra, a fokhagymát karikákra és a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a rozmaringot, azután belerakjuk a húst, sóval, borssal beízesítjük, kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a sárgarépát és a zöldborsót, kevés vízzel pótoljuk a folyadékot és lassú tűzön készre főzzük.

 

Sáfrányos rizs

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 32 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kk. őrölt sáfrány
  • 2 kanál olaj
  • 1 csomó petrezselyemzöld

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Hozzáadjuk a sáfrányt, összekeverjük és az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk. Kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő sárga rizsköretet kapunk. Formába öntve a bárányragu mellé esztétikusan tálaljuk, majd az egészet megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.

 

 

Vaníliás kuglóf málna krémágyon

 

Hozzávalók (4 személyre)

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 cs. vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj

Elkészítési mód:
A lisztet, a sütőporral összekeverjük és kétszer átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tejjel összekevert cukrokat, a krémesített vajat, a tojásokat és az egészet összekeverjük. Ezt a híg tésztát kivajazott lisztes, szilikonos kuglófformába öntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 55-60 perc alatt készre sütjük.

Málnakrém

Hozzávalók (4 személyre)

  • 15 dkg málna
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tej
  • 2 ek. cukor

Vajon felhevítjük a málnát, megszórjuk liszttel, tejjel felöntjük, hozzáadjuk a cukrot, majd rövid ideig forraljuk. Botmixerrel krémesítjük. Tányérra öntjük, azután ráhelyezzük a kuglófot, naranccsal és friss málnával díszítjük.
   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben