Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Hagyományos fogások – egy kicsit másképpen

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Szeretném Önökkel megismertetni minél szélesebb körben a medvehagyma felhasználásának lehetőségeit. Amellett, hogy nagyon egészséges és illatos, kellemes ízharmóniát ad az ételeinknek. Én rendszeresen használom levesekben, húskészítményekhez, köretekben, főzelékekben és süteményekben. Ez alkalommal a leveshez használtam, de azért, hogy megmaradjunk a magyaros ételeknél, főételként saját stílusban készített tarhonyás húst ajánlok, édességnek pedig csokitallérokat. A menünk 1730 kcal/ fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat kívánok!

Fásy Ádám

Medvehagymás csirkemell püréleves (220kcal/ fő)

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 csokor medvehagyma
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 1 dl tej
  • 40 dkg burgonya
  • 2 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítési mód:
A csirkemellfilét és a tisztított kockákra vágott burgonyát 5 dl vízben felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük és puhára főzzük, leszűrjük. A hús levét félretesszük. A medvehagymát, a petrezselyemzöldet, a főtt burgonyát valamint a csikemellfilét leturmixoljuk, vajban megdinszteljük, majd felöntjük a húslével, hozzáadjuk a tejet és az egészet krémesre főzzük.

Tarhonyás hús, Ádi módra (920 kcal/ fő) 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 25 dkg sertés szűzérme
  • 25 dkg házi tarhonya
  • 10 dkg csabai szalámi
  • 5 dkg császárszalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 50 dkg burgonya
  • 3 dkg kalocsai édes őrölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg sertészsír
  • só, bors

Elkészítési mód:
A hagymát, a húst, a szalonnát, a paprikát, a héjától tisztított, forrázott paradicsomot kockákra, a szalámit karikákra vágjuk és a zsír felén az egészet megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Meghintjük kalocsai őrölt paprikával, sóval, borssal beízesítjük. Kevés vízzel felöntjük és puhára főzzük. Menet közben a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A zsír másik felével egy tepsit kikenünk és a tarhonya felével elterítjük, majd a fele burgonyát egyenletesen rárakjuk, azután a pörkölt felével lefedjük és ezt a sorrendet megismételjük. Az egészet enyhén sós tejföllel leterítjük. 250 °C-os előmelegített sütőben szép barnára sütjük. 

Csokitallérok (590 kcal/ fő)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 2 ek. kakaó
  • 20 dkg ráma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 db citrom reszelt héja

A csokoládémázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg ráma
  • A díszítéshez:
  • 15 dkg szeletelt mandula

Elkészítési mód:

A liszthez hozzávegyítjük a kakaót, majd a hideg rámát gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a darált mandulát és a reszelt citromhéjat. A tésztát 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Ezután lisztezett nyújtódeszkán kb. 3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük (sütőlemezre is lehet). Előmelegített sütőben, kb. 180 °C –on, 10 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor a kekszek kihűltek, az étcsokoládét megolvasztjuk és rámával simára elkeverjük. Mindegyik tallér tetejét bekenjük a masszával és szeletelt mandulával díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben