Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Almás – diós rétes

(10 személyre)

a tésztához:
• 2 cs. réteslap

az almatöltelékhez:
• 1 kg reszelt alma
• 20 dkg darált dió
• 10 dkg vaníliás cukor
• 5 dkg vaj
• 5 dkg búzadara
• 1 dl tej
• 2 kk. őrölt fahéj
• 2 kk. őrölt szegfűszeg
• 1 db citrom reszelt héja
• 5 dkg porcukor


Elkészítési mód:
Vajon megdinszteljük a darált diót, hozzáadjuk a lecsepegtetett reszelt almát, a vaníliás cukorral, és a fűszerekkel beízesítjük, azután felöntjük tejjel, krémesre főzzünk, majd hagyjuk kihűlni. A réteslapot szétterítjük, búzadarával megszórjuk, hogy ne áztassa el a tésztát a töltelék. A rétestészta egyik szélére terítjük a tölteléket, és óvatosan feltekerjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 °C- on, 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenlő szeletekre vágjuk. Porcukorral meghintve is kínálhatjuk.
 

Réteslap 2 cs. 289 Ft/cs. 578 Ft.
Reszelt alma 1 kg 299 Ft/kg 229 Ft.
Darált dió 30 dkg 4245 Ft/kg 1273 Ft.
Vaníliás cukor 2 cs. 88 Ft/cs. 176 Ft.
Porcukor 5 dkg 304 Ft/kg 15 Ft.
Vaj 5 dkg 1600 Ft/kg 80 Ft.
Tej 1 dl 189 Ft/l 19 Ft.
Búzadara 5 dkg 199 Ft/kg 10 Ft.
Citrom 1 db 699 Ft/kg 50 Ft.
       
      2430 Ft: 10  =  245  Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben