Hozzávalók:
(4 személyre) (300 kcal/fő)
3 dl tej (2,5%-os)
2 dl tejszín
0,5 dl rumaroma
10 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg száraz piskótamorzsa
1 ek. citromlé
3 ek. méz
csipetnyi só
4 db narancs
Elkészítési mód:
A sárgabaracklekvárt a mézzel, a rummal, a sóval és a citromlével együtt turmixgép poharába rakjuk. Hozzáadunk egy kevés tejet, majd az összes tejet és a tejszínt is hozzáöntve, jó habosra keverjük. A fagylaltmasszába belekeverjük a piskótamorzsát, formába öntjük, és megfagyasztjuk. A narancs kalapját levágjuk, kiszedjük a belsejét és félrerakjuk. A narancsba beletöltjük a fagylaltot, mentával díszítjük és a narancs húsával kínáljuk.