desszert Csokikocka

Hozzávalók:
(4 személyre) (500 kcal/ fő)

2,5 dl natúr joghurt

1 dl olaj

2 db tojás

5 dkg porcukor

1 tasak vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

1 evőkanál citromlé

fél tasak sütőpor

6 dkg liszt

15 dkg mazsola

50 dkg csokoládé

 

Elkészítési mód:

A joghurtot az olajjal, a tojásokkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összedolgozzuk, majd beleszórjuk a mazsolát és 10 dkg csokoládét egészen apróra tördelve. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 200 ° C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük. A kész tésztát kivesszük a tepsiből, levesszük róla a papírt és lehűtjük. Szabályos kockákra vágjuk, azután egyenként margarinnal elkevert, olvasztott csokoládéba mártjuk. Rácson hagyjuk megszáradni, és tetszés szerint gyümölcsökkel díszítjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben