Hozzávalók:
(4 személyre) (500 kcal/ fő)
2,5 dl natúr joghurt
1 dl olaj
2 db tojás
5 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
fél tasak sütőpor
6 dkg liszt
15 dkg mazsola
50 dkg csokoládé
Elkészítési mód:
A joghurtot az olajjal, a tojásokkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összedolgozzuk, majd beleszórjuk a mazsolát és 10 dkg csokoládét egészen apróra tördelve. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 200 ° C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük. A kész tésztát kivesszük a tepsiből, levesszük róla a papírt és lehűtjük. Szabályos kockákra vágjuk, azután egyenként margarinnal elkevert, olvasztott csokoládéba mártjuk. Rácson hagyjuk megszáradni, és tetszés szerint gyümölcsökkel díszítjük.