desszert Vaníliás puncsos csokiszelet

 

Hozzávalók:
(10 főre) (440 kcal/fő)


A tésztához:

45 dkg liszt

2 ek. kakaó

20 dkg porcukor

1 kk. szódabikarbóna

2 ek. olvasztott méz

5 dkg olvasztott margarin

2 db tojás

 

A krémhez:

1 cs. vaníliás pudingpor

1 cs. puncsos pudingpor

5 dl tej

1 cs. vaníliás cukor

rum aroma (ízlés szerint)

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

 

Csokimáz:

15 dkg cukor

5 dkg kakaópor

5 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével vízgőz felett felmelegítjük, simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk. A tésztát 4 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd egyenként kisütjük. Közben a pudingokat külön-külön megfőzzük 2,5 dl tejben, majd hagyjuk kihűlni. A vaníliát beízesítjük a vaníliás cukorral, a puncsot a rum aromával. Ezután a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik részét a vaníliás, a másik részét a puncsoshoz adjuk és krémesre keverjük.
Összeállítás:
Az első lapot vaníliás krémmel, a másodikat puncskrémmel, majd a harmadikat ismét puncs krémmel megkenjük, és végezetül befedjük a negyedik lappal. A vajat gőz felett felhevítjük, kakaóporral és cukorral simára keverjük, vagyis csokimázat készítünk, és bevonjuk a tészta tetejét. Egy napig hűtőben tároljuk és utána téglalap alakúra szeleteljük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben