Hozzávalók:
(10 főre) (440 kcal/fő)
A tésztához:
45 dkg liszt
2 ek. kakaó
20 dkg porcukor
1 kk. szódabikarbóna
2 ek. olvasztott méz
5 dkg olvasztott margarin
2 db tojás
A krémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. puncsos pudingpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
rum aroma (ízlés szerint)
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Csokimáz:
15 dkg cukor
5 dkg kakaópor
5 dkg vaj
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével vízgőz felett felmelegítjük, simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk. A tésztát 4 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd egyenként kisütjük. Közben a pudingokat külön-külön megfőzzük 2,5 dl tejben, majd hagyjuk kihűlni. A vaníliát beízesítjük a vaníliás cukorral, a puncsot a rum aromával. Ezután a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik részét a vaníliás, a másik részét a puncsoshoz adjuk és krémesre keverjük.
Összeállítás:
Az első lapot vaníliás krémmel, a másodikat puncskrémmel, majd a harmadikat ismét puncs krémmel megkenjük, és végezetül befedjük a negyedik lappal. A vajat gőz felett felhevítjük, kakaóporral és cukorral simára keverjük, vagyis csokimázat készítünk, és bevonjuk a tészta tetejét. Egy napig hűtőben tároljuk és utána téglalap alakúra szeleteljük.