desszert Diós csokoládészelet

Hozzávalók:
(10 személyre) (500 kcal/ fő)

Tészta:

65 dkg liszt

30 dkg margarin

3 db tojássárgája

2 dl tejföl

15 dkg porcukor

5 dkg vaníliás cukor

1 t. sütőpor

 

Töltelék:

3 dl tej

5 dkg margarin

20 dkg porcukor

5 dkg kakaópor

10 dkg reszelt keksz

10 dkg darált dió

rumaroma (ízlés szerint)

 

Fehér csokimáz:

10 dkg fehércsokoládé

5 dkg vaj

1 dl tejszín

 

Elkészítési mód:

A lisztet a sütőporral átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tészta hozzávalóit és összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben kisütjük.
Töltelék: Forró tejben felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a rumaromát, a darált kekszet és a darált diót, majd simára keverjük. A sült tésztalapra egyenletesen elterítjük a krémet, azután a másik tésztalappal befedjük.
Fehér csokimáz: A fehércsokit apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben