desszert Gesztenyés rétes

Hozzávalók:
(4 személyre)(450 kcal/fő)

1 cs. réteslap

30 dkg édes gesztenyemassza

5 dkg méz

3 dkg vaj

2 tojássárgája

1 dl tejföl

2 t. vaníliás cukor

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 kk. őrölt fahéj

 

Elkészítési mód:

A gesztenyemasszát áttörjük, a hozzávalókkal összegyúrjuk, majd a vizes konyharuhára kiterített réteslapon egyenletesen elkenjük, és feltekerjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 °C- on, 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenlő szeletekre vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben