topbar
fejlec01

desszert Hájas baracklekváros papucs

Hozzávalók:
(10 személyre) (460 kcl/fő)

70 dkg liszt

40 dkg tisztított, darált sertésháj

2 dl tejföl

2 db tojás

1 dl szódavíz

1 ek. ecet

1 kk. cukor

1 kk. só

 

Töltelék:

30 dkg házi baracklekvár

porcukor (a tetejére)


Elkészítési mód:

A darált hájat az ecettel és 10 dkg liszttel összedolgozzuk, botmixerrel habosítjuk, majd hidegre tesszük. A többi hozzávalóból jól kidolgozott, hólyagos tésztát dagasztunk. 15 percig pihentetjük, azután lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A pépes, lisztes hájat egyenletesen rásimítjuk, négybe hajtjuk, ismét kinyújtjuk a lisztezett nyújtófával, és ezt a műveletet háromszor megismételjük. 20 percig hagyjuk pihentetni a tésztát, a lisztezett deszkán nyújtófával téglalap alakúra kinyújtjuk. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, a baracklekvárt a közepére rakjuk és a két szemben lévő csücskét egymásra hajtjuk papucsformára. 180 °C-os előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál porcukorral meghintve kínáljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben