topbar
fejlec01

desszert Habos túrós

Hozzávalók:
(10 személyre) (400 kcal/fő)

20 dkg liszt

10 dkg cukor

10 dkg margarin

2 db tojás

1 t. vaníliás cukor

1 kk. sütőpor


Töltelék:

75 dkg tehéntúró

7 dl tej

2 cs. pudingpor (vaníliás)

20 dkg cukor

5 db tojás

3 db narancs leve

 

Elkészítési mód:

Tészta:
A hozzávalókat összekeverjük és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom egyenletes mozdulatokkal szétnyomkodjuk. (Megj.: A tészta nem nyújtható!)
Töltelék:
A túrót összekeverjük a frissen facsart narancslével, majd hozzáadjuk a cukrot, a 2 db egész tojást, a 3 db tojássárgáját, (a 3 db tojásfehérjét tegyük félre, a későbbiekben még szükségünk lesz rá) a pudingot, majd felöntjük tejjel és összekeverjük. Ne lepődjenek meg, ha egy híg masszát kapnak. Ezt öntsük a tepsiben lévő tésztára. Előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on, 50 percig sütjük. Menet közben egy keverőedényben a 3 db tojás fehérjéhez adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot és habverő segítségével kemény habbá verjük fel. (Megj.: A tojásfehérjét mindig közvetlenül a felhasználás előtt verjük fel, és ne hagyjuk állni, mivel elveszíti állagát.) Amikor majdnem kész a süti, vegyük ki a sütőből, kenőkés segítségével kenjük a habot a tetejére, majd tegyük vissza a sütőbe és addig süssük, míg a hab szép aranysárgára pirul. Kerek formával kiszúrjuk és narancs szeletekkel tálaljuk.

 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben