Hozzávalók:
(10 személyre) (400 kcal/fő)
20 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg margarin
2 db tojás
1 t. vaníliás cukor
1 kk. sütőpor
Töltelék:
75 dkg tehéntúró
7 dl tej
2 cs. pudingpor (vaníliás)
20 dkg cukor
5 db tojás
3 db narancs leve
Elkészítési mód:
Tészta:
A hozzávalókat összekeverjük és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom egyenletes mozdulatokkal szétnyomkodjuk. (Megj.: A tészta nem nyújtható!)
Töltelék:
A túrót összekeverjük a frissen facsart narancslével, majd hozzáadjuk a cukrot, a 2 db egész tojást, a 3 db tojássárgáját, (a 3 db tojásfehérjét tegyük félre, a későbbiekben még szükségünk lesz rá) a pudingot, majd felöntjük tejjel és összekeverjük. Ne lepődjenek meg, ha egy híg masszát kapnak. Ezt öntsük a tepsiben lévő tésztára. Előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on, 50 percig sütjük. Menet közben egy keverőedényben a 3 db tojás fehérjéhez adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot és habverő segítségével kemény habbá verjük fel. (Megj.: A tojásfehérjét mindig közvetlenül a felhasználás előtt verjük fel, és ne hagyjuk állni, mivel elveszíti állagát.) Amikor majdnem kész a süti, vegyük ki a sütőből, kenőkés segítségével kenjük a habot a tetejére, majd tegyük vissza a sütőbe és addig süssük, míg a hab szép aranysárgára pirul. Kerek formával kiszúrjuk és narancs szeletekkel tálaljuk.