Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Almás-túrós béles

 

Tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kis kávéskanál sütőpor
  • csipet só

Töltelékek:

  • Alma
  • Hozzávalók:
  • 1 kg reszelt alma
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 db citromhéja és leve
  • baracklekvár 
  • 5 dkg búzadara
  • Túró
  • 75 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

 

Tészta:

A tésztához való alapanyagokat összekeverjük, majd két részre osztjuk. 10 percig letakarva pihenni hagyjuk. (Megj.: linzer tésztaalapot kapunk.)

Töltelékek:

Alma

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a darált diót, a fahéjat, a citromnak a héját, valamint a levét. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a levét elfőtte. Félretesszük kihűlni.

Túró

A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a habosra kevert vajat, a tojássárgákat, a vaníliáscukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a cukrot és végül a tojások felvert habját. Mindezeket jól összekeverjük.

Elkészítési mód:

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, az alsó lapot valamivel nagyobbra, hogy a tepsi széleit is kibélelhessük. A töltésnél a tészta alsó lapját vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk búzadarával. Erre a tésztalapra ráhelyezzük a kihűlt almatölteléket, majd ennek a tetejére tesszük a túrótölteléket és befedjük a másik tésztalappal. Sütőben 150 °C-on, kb. 30-40 percig szép barnára sütjük. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben