desszert Vaníliás kókuszkocka

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

A fehér tésztához:

5 db tojásfehérje

15 dkg kristálycukor

15 dkg kókuszreszelék

2 evőkanál rétesliszt

fél tasak sütőpor

1 db citrom leve

 

A barna tésztához:

5 db tojásfehérje

2 evőkanál rétesliszt

15 dkg kristálycukor

15 dkg darált dió

3 evőkanál kakaó

fél tasak sütőpor

 

A krémhez:

10 db tojássárgája

1 tasak vaníliás cukor

20 dkg kristálycukor

1 csomag vanília pudingpor

25 dkg margarin

3,5 dl tej

 

Tálaláshoz:

kókuszreszelék

koktélcseresznye

 

Elkészítési mód:

Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjéket cukorral kemény habbá verjük. Egy edénybe a kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük majd óvatosan hozzáadjuk a cukros habhoz és belefacsarjuk a citrom levét. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben 160°C-on kb. 15 percig sütjük. A barna tésztához a cukrozott tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral, a dióval, a kakaóval és a cukrozott kemény habbal óvatosan összekeverjük. Egy másik tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben 160°C-on kb. 15 percig sütjük. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás pudingport és a tejet. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. Kenjük a krém nagyobb részét a fehér tésztára, erre tegyük rá a barna tésztát és a maradék krémmel kenjük meg. S végül kókuszreszelékkel hintjük meg a tetejét. Kockára vágva tálaljuk és minden szeletre 1-1 koktélcseresznyét teszünk.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben