Hozzávalók: (10 személyre)
Tészta
30 dkg liszt
5 dkg cukor
1 db tojás
5 dkg vaj
2 dl tej
2 dkg élesztő
csipet só
A tészta tetejére:
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg cukor
20 dkg szilvalekvár
4 dl tejföl
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
Elkészítési mód:
Az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatjuk, majd belerakjuk a lisztet, a vajat, a tojást és egy csipet sóval ízesítjük. A tésztát alaposan kidolgozzuk azaz hólyagosra dagasztjuk. Meleg helyen duplára kelesztjük. Lisztes kézzel átgyúrjuk és egy kivajazott tepsibe egyenletesen, vékonyan elterítjük. (Ne ijedjünk meg, hogy lágy a tészta!) A fahéjat cukorral és zsemlemorzsával összekeverjük, majd meghintjük vele a tésztát. A házi szilvalekvárt kanállal szépen sorban elosztjuk. A tejfölt összeverjük a tojással és a vaníliás cukorral, azután a szilvalekvár csomókra kanalazzuk. (Nem probléma, ha az egész tésztát a tejfölös vaníliás mártásunk beteríti.) Előmelegített 200 °C –os sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt kockára vágjuk és porcukorral enyhén meghintjük.