Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Barackos-diós lepény

 

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • csipet só

a töltelékhez:

  • 20 dkg őszibarackbefőtt
  • 2 ek. porcukor
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 ek. zsemlemorzsa

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél órára becsomagolva a mélyhűtőbe tesszük. Az őszibarack befőttet kockákra vágjuk, majd fahéjjal illatosítjuk. Egy tortaformát kivajazunk, a tésztát kettéosztjuk, és az egyik felét a formába nyomkodjuk, hogy kitöltse azt. A darált diót porcukorral, zsemlemorzsával és a barackkal összekeverjük. A tölteléket egyenletesen elterítjük a formában lévő tésztára, majd lefedjük a tészta másik felével. Előmelegített sütőben 200°C-on aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd min. 30 percig hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt hidegen felszeleteljük és porcukorral meghintjük.