desszert Zsüliett csokoládétortája

 

Hozzávalók:
(12 szelethez)

 

A tésztához:

7 db tojás

6 dkg vaj

12 dkg porcukor

24 dkg liszt

5 dkg kakaópor

 

A krémhez:

6 db tojás

15 dkg porcukor

12 dkg reszelt étcsokoládé

2 ek. kakaópor

15 dkg vaj

4 t. vaníliás cukor

2 dl tej

 

Csokimáz:

½ dl tej

10 dkg kakaópor

12 dkg kristálycukor

2 ek. olaj

10 dkg margarin

 

Elkészítési mód:

Tészta: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat porcukorral és kakaóporral habosra keverjük, majd apránként felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a simára kevert vajat. A tésztát háromfelé osztjuk. A tepsikbe három 26 cm átmérőjű kerek sütőpapírt rakunk és a masszát egyenletesen elterítjük rajta. Előmelegített sütőben, 220 C°-on világosbarnára sütjük. A tésztára egyenként rárakjuk a 24 cm-es átmérőjű tortakarikát, körbevágjuk, úgy hogy egyformák legyenek.
Krém: Az edényt meleg vízfürdőbe állítjuk, belerakjuk a tojásokat, a porcukrot, az étcsokoládét, a kakaóport és a tejet. Folyamatos kevergetés mellett finom sűrű krémet készítünk, majd hagyjuk kihűlni. A vaníliás cukrot vajjal habosra felverjük és óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
Csokimáz: A tejet a kakaóporral, a kristálycukorral és az étolajjal sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és addig keverjük, amíg krémes-bársonyos csokimázat nem kapunk.
A torta összeállítása: A krémet elosztjuk kétfelé és egyenként megkenjük vele a két tortalapot, majd a harmadikkal befedjük, óvatosan lenyomkodjuk. A kitüremlett krémet körbekenjük az oldalán, majd gitter rácsra rakjuk és egyenletesen bevonjuk csokoládémázzal. Marcipán csoki virágokkal díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben