topbar
fejlec01

desszert Csöröge

 

Hozzávalók: (4 személyre)

30 dkg liszt
4 db tojássárgája
1 ek. porcukor
1 ek. rum
2 t. vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1 dl tejföl
5 dkg vaj
csipetnyi só
1 db citrom reszelt héja
olaj (a sütéshez)

Tálaláshoz:

porcukor
baracklekvár


Elkészítési mód:

A hozzávalókat összegyúrjuk és egy rugalmas tésztát kapunk belőle. Cipóvá formázzuk és fél óráig hagyjuk pihenni. Ezt követően a tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Derelyevágóval keresztbe és hosszába 5x8 cm széles csíkokat vágunk, így téglalap alakú tésztákat kapunk. A téglalapok közepébe keresztirányba 2x1 cm csíkot vágunk. Forró olajban mindkét oldalát világosbarnára sütjük. A kész csörögéket szalvétára helyezzük és felitatjuk az olajat. Tálaláskor megszórjuk porcukorral és simára kevert baracklekvárt adunk mellé. 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben