desszert Túrós barackos rétes

 

Hozzávalók: (4 személyre)
Tészta:

1 cs. leveles tészta (mirelit)

 

Túró töltelék:

20 dkg túró

1 db tojás

5 dkg vaníliás cukor

1 db citrom reszelt héja

 

Barack töltelék:

20 dkg barackbefőtt

1 kk. őrölt fahéj

1 kk. őrölt szegfűszeg

3 dkg cukor

 

Elkészítési mód:

A túrót áttörjük és a többi hozzávalóval összekeverjük. A barackot botmixerrel pépesítjük, beízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel és cukorral. A tésztát szétnyitjuk és az egyik felébe a túrót, a másik felébe a baracktölteléket betöltjük, majd két oldalról felcsavarjuk és óvatosan megfordítva belehelyezzük a kikent tepsibe, hogy a hajtások lefelé legyenek. Tojással megkenjük a tetejét és 5 cm-ként keresztbe bevagdossuk. Előmelegített 180 °C sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben