Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Áfonyás- túrós torta

 

Hozzávalók:(10 személyre)

Tészta:

  • 4 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 2 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 4 ek. olívaolaj

Túrókrém:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 dl tej
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 db citrom leve

Csokimártás:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej

Áfonyás krém:

  • 5 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 2 ek. zselatin
  • 3 dl Hullala tejszín
  • 10 dkg áfonyalekvár

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett, 24 cm-es tortaformába, lisztes kézzel, finom egyenletes mozdulatokkal szétnyomkodjuk. (Megj.: a tészta nem nyújtható!)Túrókrém: A túrót összekeverjük a frissen facsart citromlével, majd hozzáadjuk a cukrot, a 3 db egész tojást, a 3 db tojássárgáját, (a 3 db tojásfehérjét tegyük félre, a későbbiekben a torta díszítésénél még szükségünk lesz rá) a pudingot, majd felöntjük tejjel, és összekeverjük. Ne lepődjenek meg, ha egy híg masszát kapnak. Ezt öntsük bele a tortaformában lévő tésztára. Előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on, 50 percig sütjük. Amíg sül a tészta, elkészítjük a csokoládémártást. Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal, tejjel és a tejszínnel simára keverjük, majd turmixgéppel habosítjuk, és meglocsoljuk vele a tortaformában megsült túró tetejét.
Menet közben elkészítjük az áfonyás krémet. Felforraljuk a tejet, belerakjuk az áfonyalekvárt, a cukrokkal beízesítjük, majd alacsonyabb hőfokon tovább melegítjük, ezt követően belerakjuk a zselatint és olvadásig főzzük. Félrerakjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos-áfonyás tejet hozzákeverjük. Ráöntjük a kihűlt túrós-csokoládés tortaforma tetejére, majd egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük. Dresszingzsák segítségével a cukorral keményre vert tojáshabbal és csokoládéval díszítjük.