desszert Meggyes kocka

 

Hozzávalók (10 személyre):

A tésztához:

50 dkg liszt
5 dkg kakaópor
1 tk. szódabikarbóna
1 t. szalakáli
10 dkg cukor
2 db tojás
5 dkg vaj
1 dl tej

A krémhez:

50 dkg friss magozott megy
2 cs. tejszínes pudingpor
1 kk. zselatin
6 dl tej
15 dkg porcukor
10 dkg vaj

1 tubus tejszínhab a díszítéshez

 

Elkészítési mód:

A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a szalakálit összekeverjük és kétszer átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és egyenként vajjal kikent tepsibe rakjuk. 180 °C-os előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

A krémhez: A tejszínes pudingport a cukorral, a zselatinnal, a 2 dl tejjel hidegen simára keverjük, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, azután a megmaradt tejjel krémesre főzzük, ezt követően lehűtjük. A vajat botmixerrel felhabosítjuk és a már lehűtött krémmel összekeverjük. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel és egymás tetejére helyezzük, majd a tetejét is bevonjuk a megmaradt krémmel. Minimum 2 óráig hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt egyenlő kockákra szeleteljük és ízlés szerint tejszínhabbal, eperrel, szederrel díszítve tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben