topbar
fejlec01

desszert Gyümölcsszelet

 

Hozzávalók (10 személyre):

A tésztához:

50 dkg liszt

5 dkg kakaópor

1 tk. szódabikarbóna

1 t. szalakáli

10 dkg cukor

2 db tojás

5 dkg vaj

1 dl tej

 

A krémhez:

50 dkg málna

2 cs. tejszínes pudingpor

1 kk. zselatin

6 dl tej

15 dkg porcukor

10 dkg vaj

 

Málnás aszpik:

2 cs. zselatin

15 dkg málna

5 dkg porcukor

1 tubus tejszínhab a díszítéshez

5 dkg szilvalekvár
 

Elkészítési mód:

A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a szalakálit összekeverjük és kétszer átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és egyenként vajjal kikent tepsibe rakjuk. 180 °C-os előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

Krém: A tejszínes pudingport a cukorral, a zselatinnal, a 2 dl tejjel hidegen simára keverjük, majd hozzáadjuk a málnát, azután a megmaradt tejjel krémesre főzzük, ezt követően lehűtjük. A vajat botmixerrel felhabosítjuk és a már lehűtött krémmel összekeverjük. Az első lapot simára kevert szilvalekvárral egyenletesen megkenjük, majd a másik lappal lefedjük, a habot 2 cm vastagságba elterítjük és a következő piskótalapot óvatosan ráhelyezzük, majd a megmaradt krémmel a tetejét egyenletesen bevonjuk. Minimum 2 óráig hűtőbe rakjuk.

Málnás aszpik: A zselatint 5 dl langyos vízben habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a leturmixolt málnát és a cukrot. 10 perc alatt készre főzzük. Egy tálcára kiöntjük és kb. 2 órára hűtőbe rakjuk. A már megkeményedett málnás aszpikot a süti tetejére borítjuk, majd téglalap alakúra szeleteljük, azután tejszínhabbal és szőlővel, naranccsal díszítve kínáljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben