Hozzávalók: (10 fő)
35 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 kk. szódabikarbóna
2 ek. méz
2 db tojás
1 kk. fahéj
1 db citrom reszelt héja
15 dkg margarin
1,5 dl tej
15 dkg áfonya lekvár
30 dkg darált mák
csipetnyi só
Elkészítési mód:
A lisztet, a sót, a 10 dkg porcukrot, a szódabikarbónát összekeverjük, majd beletesszük a mézet, a tojást, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a margarint, a 0,5 dl tejet és alaposan kidolgozzuk. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe elterítjük és lekvárral megkenjük. A mákot összekeverjük az 5 dkg porcukorral, a citrom héjával, majd hozzáöntjük az 1 dl tejet, egy forralásig felmelegítjük és egyenletesen elterítjük a tésztán. A maradék tésztából sodort rudacskákból rácsot készítünk. Előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük, ha kihűlt kockára vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk