topbar
fejlec01

desszert Mákos rácsos

 

Hozzávalók: (10 fő)

35 dkg liszt

15 dkg porcukor

1 kk. szódabikarbóna

2 ek. méz

2 db tojás

1 kk. fahéj

1 db citrom reszelt héja

15 dkg margarin

1,5 dl tej

15 dkg áfonya lekvár

30 dkg darált mák

csipetnyi só

 

Elkészítési mód:

A lisztet, a sót, a 10 dkg porcukrot, a szódabikarbónát összekeverjük, majd beletesszük a mézet, a tojást, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a margarint, a 0,5 dl tejet és alaposan kidolgozzuk. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe elterítjük és lekvárral megkenjük. A mákot összekeverjük az 5 dkg porcukorral, a citrom héjával, majd hozzáöntjük az 1 dl tejet, egy forralásig felmelegítjük és egyenletesen elterítjük a tésztán. A maradék tésztából sodort rudacskákból rácsot készítünk. Előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük, ha kihűlt kockára vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben