Málnás rizsszelet

 

Hozzávalók:(10 személyre)
Tészta:

  • 5 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 ek. porcukor
  • 1 t. vaníliás cukor
  • 1 t. sütőpor
  • 4 ek. olívaolaj

Krém:

  • 20 dkg rizs
  • 8 dl tej
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 2 ek. porcukor
  • 1 flakon tejszínhab
  • Málnás zselatin:
  • 2 ek. zselatin
  • 20 dkg málna

Elkészítési mód:
A cukrot, az olajat és a tojásokat simára kever¬jük, hozzáadjuk a ka¬kaóporral átszitált lisz¬tet, majd az egészet ös-szedolgozzuk. Kivajazott tepsiben egyenletesen el¬simítjuk, s 170 °C-os elő¬melegített sütőben meg¬sütjük. Közben a tejben a rizst megfőzzük, a cuk¬rokkal ízesítjük, majd a tejszínhabot belefor¬gatjuk. A tésztát ketté¬vágjuk, az egyik felére egyenletesen elterítjük a tölteléket, majd a másik lappal lefedjük.
Langyos vízben simára keverjük a zselatinport, és lassú tűzön olvadásig melegítjük, majd hoz¬záadjuk a málnát, hagy¬juk kihűlni, azután a sü¬teményre öntjük. Hűtő¬szekrénybe rakjuk. Der¬medés után egyenlő, téglalap alakú formák¬ra vágjuk, és tetszés sze¬rint díszítve tálaljuk.