desszert Meggyes papucs

 

Hozzávalók: (4 személyre)

1 cs. leveles tészta (mélyhűtött)

30 dkg magozott meggy

10 dkg porcukor

1 kk. őrölt fahéj

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 mk. zselatin

2 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

Vajon megpároljuk a meggyet, cukorral és fűszerekkel ízesítjük, majd hozzákeverjük a zselatint. Közben hagyjuk kiolvadni a tésztát, majd lisztezett deszkán kiterítjük, egyenlő kockákra vágjuk, a tölteléket a közepére rakjuk és papucsformákra igazítjuk. Forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál porcukorral meghintve kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben