topbar
fejlec01

desszert Habos őszibarack szelet

Hozzávalók: (10 személyre)

25 dkg liszt

20 dkg vaj

5 tojássárgája

5 dkg cukor

2 vaníliás cukor

1 sütőpor

1 kk. reszelt citromhéj

 

A töltelékhez:

40 dkg túró

20 dkg őszibarackbefőtt

10 dkg vaj

10 dkg cukor

5 dkg búzadara

10 dkg mazsola

5 tojásfehérje

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, és fél órát pihentetjük. A túrót elkeverjük a vajjal, a cukorral, a mazsolával, a búzadarával, a feldarabolt őszibarackkal és a kemény habbá felvert tojásfehérjével. A kinyújtott tészta egyik felét vajjal kikent lisztezett sütőedénybe terítjük, a túrótölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta majd ráhelyezzük a tészta másik felét. A tetejét villával megszurkáljuk és 200 °C-os előmelegített sütőben megsütjük. Kockára vágjuk és porcukorral meghintve gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.


 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben