Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Aranygaluska vaníliaöntettel

Hozzávalók: (10 főre)
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 4 dkg olvasztott sütőmargarin
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • egy csipet só

A töltelékhez:

  • 5 dkg sütőmargarin
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A vaníliaöntethez:

  • 1 l tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 2-3 ek. cukor

Elkészítési mód:
1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk és beleöntjük a maradék tejjel együtt. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a maradék cukrot, a sót és összedolgozzuk. Részletekben hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd addig dagasztjuk amíg elválik az edény falától, ekkor meglisztezzük, letakarjuk, és a duplájára kelesztjük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és olvasztott margarinba mártott kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Rétegenként megszórjuk a cukrozott darált dióval és citromhéjjal. A maradék margarint ráöntjük. Még kb. 20 percig kelesztjük. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 180 °C -os sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A vaníliás pudingport elkeverjük a cukrokkal és egy kis tejjel, hogy híg legyen. Ezután a maradék tejet felforraljuk, a pudingot beleöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük a mártást. Az aranygaluska mellé melegen tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben