Mákrolád

Hozzávalók: (4 személyre)

  •  4 db tojás
  •  4 ek. víz
  • 15 dkg porcukor
  •  1 cs. vaníliás cukor
  •  1 csipet só
  • 10 dkg finomliszt
  •  ½ cs. sütőpor
  •  10 dkg darált mák
  •  2 dl tejszín
  •  1 cs. habfixáló
  • 25 dkg túró
  •  6 dkg méz
  •  2 dl joghurt

A tésztához a tojást és a vizet robotgéppel habosra keverjük. Beleszórjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőporral összekevert lisztet és a mákot, majd az egészet összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A piskótát cukorral beszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és felcsavarva hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A túrót a mézzel és a joghurttal simára keverjük, a tejszínhez adjuk, óvatosan összedolgozzuk, majd a kiterített piskótán egyenletesen elkenjük, ezt követően feltekerjük, és 2 órán át hűtőben tároljuk.