Hozzávalók (10 személyre):
A piskótához:
6 db tojás
15 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg kakaó
1 cs. sütőpor
A töltelékhez:
60 dkg kivi
2 dl tej
5 dkg cukor
2 ek. liszt
1 cs. vanília puding
8 dkg vaj
fél cs. vaníliás cukor
1 ek. zselatin
A kivimázhoz:
3 db kivi
10 dkg cukor
2 dl víz
1 kk. zselatin
2 ek. méz
Elkészítési mód:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, porcukorral elkeverjük, habverővel tovább lazítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a kiviket meghámozzuk, botmixerrel krémesítjük. A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel és krémesre főzzük, majd hozzáadjuk a pudingport, a zselatint, a kivikrémet, habverővel simára keverjük, a cukrokkal ízesítjük, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, azután gúla alakú szilikon formába adagoljuk. Közben a piskótát 6x6 cm-es négyzet alakú formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk. Ezt követően a mázhoz a meghámozott kiviket botmixerrel krémesítjük. Kis lángon a vizet a cukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a kivikrémet, majd krémesre főzzük. A szilikon formából egyenként kiöntjük a süteményt, gitter rácsra rakjuk, és bevonjuk a zöldkivi mázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Ízlés szerint törtmogyoróval díszítve tálaljuk.