desszert Luxor desszert

Hozzávalók (10 személyre):
A piskótához:

 6 db tojás

15 dkg liszt

10 dkg porcukor

  5 dkg kakaó

  1 cs. sütőpor

 

A töltelékhez:

60 dkg kivi

 2 dl tej

 5 dkg cukor

 2 ek. liszt

 1 cs. vanília puding

 8 dkg vaj

 fél cs. vaníliás cukor

 1 ek. zselatin

 

A kivimázhoz:

 3 db kivi

10 dkg cukor

 2 dl víz

 1 kk. zselatin

 2 ek. méz

 

Elkészítési mód:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, porcukorral elkeverjük, habverővel tovább lazítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a kiviket meghámozzuk, botmixerrel krémesítjük. A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel és krémesre főzzük, majd hozzáadjuk a pudingport, a zselatint, a kivikrémet, habverővel simára keverjük, a cukrokkal ízesítjük, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, azután gúla alakú szilikon formába adagoljuk. Közben a piskótát 6x6 cm-es négyzet alakú formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk. Ezt követően a mázhoz a meghámozott kiviket botmixerrel krémesítjük. Kis lángon a vizet a cukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a kivikrémet, majd krémesre főzzük. A szilikon formából egyenként kiöntjük a süteményt, gitter rácsra rakjuk, és bevonjuk a zöldkivi mázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Ízlés szerint törtmogyoróval díszítve tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben