Mandulás madeleine

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 10 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • egy csipet só
  • 10 dkg szeletelt mandula

Elkészítési mód:
A finomlisztet a mandulaliszttel és a sóval összekeverjük. A tojást a porcukorral egyneműre keverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, azután a lisztes keverékkel összedolgozzuk. A masszát egy nyomózsák segítségével madeleine formába töltjük, és előmelegített sütőben 200 °C-on 10 perc alatt készre sütjük. Szeletelt mandulával tálaljuk.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben