Mákos rétes illatos meggyraguval

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 2 cs. rétestészta
  • 50 dkg darált mák
  • 50 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 2 ek. olaj

Illatos meggyragu:
Hozzávalók:

  • 1 üv. meggy
  • 1 kk. szegfűbors
  • 1 kk. szegfűszeg
  • 1 cs. mentalevél
  • 2 cs. vaníliás cukor

Elkészítési mód:
A cukrot a tejjel sűrűre főzzük, hozzáadjuk a mákot, a reszelt citrom héját, a mazsolát és kb. 5 perc alatt készre főzzük. A rétestésztát szétterítjük, megspricceljük olajjal, elterítjük rajta a kihűlt mákos tölteléket, majd óvatosan feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük olajba mártott kenőtollal, jó forró sütőbe téve, pirosra és ropogósra sütjük. Közben egy edénybe a magozott meggyet felforraljuk, beízesítjük, illatosítjuk a hozzávaló fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni. A porcukrozott rétes mellé szervírozzuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben