desszert Narancsos minikuglóf

 

Hozzávalók (4 személyre):
A tésztához:

3 tojás

1 db narancs héja és leve

1 ek. kakaópor

10 dkg margarin

1 cs. vaníliás cukor

1 cs. sütőpor

15 dkg liszt

csipet só

10 dkg cukor

őrölt fahéj

 

A mázhoz:

15 dkg cukor

5 dkg kakaópor

5 dkg vaj

 

A díszítéshez:

fehércsokoládé

 

Elkészítési mód:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a margarinnal, a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a fehérjehabot is óvatosan belekeverjük. A tésztát beleöntjük a kivajazott minikuglófformákba, és 180○C-os előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A masszához a vajat vízgőz felett felhevítjük, kakaóporral és cukorral simára keverjük, vagyis csokimázat készítünk. A minikuglófokat kivesszük a formákból, gitterrácsra tesszük, és egyenletesen bevonjuk a csokoládémázzal. Kínálás előtt 2 órán keresztül hűtőszekrényben tároljuk. Olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben