Hozzávalók (4 személyre):
A tésztához:
3 tojás
1 db narancs héja és leve
1 ek. kakaópor
10 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
15 dkg liszt
csipet só
10 dkg cukor
őrölt fahéj
A mázhoz:
15 dkg cukor
5 dkg kakaópor
5 dkg vaj
A díszítéshez:
fehércsokoládé
Elkészítési mód:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a margarinnal, a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a fehérjehabot is óvatosan belekeverjük. A tésztát beleöntjük a kivajazott minikuglófformákba, és 180○C-os előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A masszához a vajat vízgőz felett felhevítjük, kakaóporral és cukorral simára keverjük, vagyis csokimázat készítünk. A minikuglófokat kivesszük a formákból, gitterrácsra tesszük, és egyenletesen bevonjuk a csokoládémázzal. Kínálás előtt 2 órán keresztül hűtőszekrényben tároljuk. Olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.