Hozzávalók: (10 személyre)
40 dkg folyékony méz
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
50 dkg liszt
3 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
őrölt fahéj
1 tk. ánizsmag
1 narancs leve
narancslekvár
Elkészítési mód:
Főzőedényben 4 dl vízhez adjuk hozzá a mézet, a narancs levét, a porcukrot, a vajat, ezután forraljuk fel, majd adjuk hozzá a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és az ánizsmaggal összekevert lisztet. Fakanállal jól dolgozzuk el, konyhai törlőkendővel takarjuk le, végül meleg helyen pihentessük egy órán keresztül. Kivajazott és kilisztezett kis,kerek szilikon sütőformába szétosztjuk a tésztát, majd mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi narancslekvárt teszünk. Még körülbelül egy órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Zárható dobozban egy napig állni hagyjuk.