desszert Narancsos puszedli

 

Hozzávalók: (10 személyre)

40 dkg folyékony méz

20 dkg porcukor

10 dkg vaj

50 dkg liszt

3 tk. sütőpor

1 tk. szódabikarbóna

őrölt fahéj

1 tk. ánizsmag

1 narancs leve

narancslekvár

 

Elkészítési mód:

Főzőedényben 4 dl vízhez adjuk hozzá a mézet, a narancs levét, a porcukrot, a vajat, ezután forraljuk fel, majd adjuk hozzá a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és az ánizsmaggal összekevert lisztet. Fakanállal jól dolgozzuk el, konyhai törlőkendővel takarjuk le, végül meleg helyen pihentessük egy órán keresztül. Kivajazott és kilisztezett kis,kerek szilikon sütőformába szétosztjuk a tésztát, majd mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi narancslekvárt teszünk. Még körülbelül egy órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Zárható dobozban egy napig állni hagyjuk.


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben