Hozzávalók:
(10 személyre)
6 tojás
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. hideg tej
10 dkg vaj
20 dkg rétesliszt
1 kk. sütőpor
5 dkg porcukor (a habba)
5 dkg csokoládé
5 dkg dió
Elkészítési mód:
A tojássárgáját a cukorral összekeverjük, beletesszük a vaníliás cukrot meg a tejet, és robotgéppel kb. 10 percen keresztül habosítjuk. Beleöntjük az olvasztott, de nem meleg vajat, és még egyszer átkeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd belekeverjük az 5 dkg porcukrot. Folyamatos keverés közben a sütőporral összeszitált liszttel együtt a kikevert tojássárgájához vegyítjük. Ezt követően beleszórjuk az apróra tördelt csokoládét és a vagdalt diót, majd összekeverjük, és kivajazott, lisztezett sütőedénybe öntjük. Előmelegített sütőben, kb. 150 ○C-on megsütjük. A kihűlt tésztát felszeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.