desszert Kakaós szelet

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

15 dkg porcukor

¼ l tej

30 dkg rétesliszt

1 tojás

2 dkg kakaó

5 dkg vaj

1 cs. sütőpor

 

A krémhez:

10 dkg vaj

10 dkg porcukor

½ dl rum

10 dkg mogyoró

 

Elkészítési mód:

A cukrot, a kakaót, a vajat és a tojást jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a sütőporral összekevert lisztet, és még egyszer jól összedolgozzuk. A kikevert tésztát, kivajazott lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd beleöntjük a rumot, hozzáadjuk az őrölt mogyorót, és összedolgozzuk. A kihűlt tésztát kettévágjuk, a krémmel megtöltjük, kakaóporral meghintjük, és kockákra vágva díszítve tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben