Hozzávalók:
(10 személyre)
15 dkg porcukor
¼ l tej
30 dkg rétesliszt
1 tojás
2 dkg kakaó
5 dkg vaj
1 cs. sütőpor
A krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
½ dl rum
10 dkg mogyoró
Elkészítési mód:
A cukrot, a kakaót, a vajat és a tojást jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a sütőporral összekevert lisztet, és még egyszer jól összedolgozzuk. A kikevert tésztát, kivajazott lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd beleöntjük a rumot, hozzáadjuk az őrölt mogyorót, és összedolgozzuk. A kihűlt tésztát kettévágjuk, a krémmel megtöltjük, kakaóporral meghintjük, és kockákra vágva díszítve tálaljuk.