Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Opera szelet

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg vaj

A kávékrémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg keserű főzőcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 3 cl sűrű kávé

A kávésziruphoz:

  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 cl kávé
  • víz

A bevonóhoz:

  • 35 dkg tortabevonó
  • 10 dkg vaj


Elkészítési mód:

Az öt tojássárgáját a porcukorral tegyük egy habüstbe, keverjük ki fehérré, majd adjuk hozzá a kétféle lisztet és az őrölt mandulát. Fakanállal keverjük el, majd öntsünk hozzá 5 dkg olvasztott vajat. Külön tálban verjünk kemény habbá 4 tojásfehérjét, majd forgassuk bele a másik masszába. A tésztát öntsük egy formába, és terítsük el egyenletesen. 180°C-os sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihűlni. A darabokra tört főzőcsokoládét egy tálba tesszük, a tejszínt felforraljuk, és a csokoládéra öntjük. Keverőlapáttal elkeverjük, vajat és kávét adunk hozzá, hogy lágy és fényes masszát kapjunk. A tésztát három egyforma részre vágjuk. Az első lapot a cukorból, vízből, kávéból főzött sziruppal ecsettel vékonyan átkenjük, majd a tésztára öntjük a kávés tejszínkrém felét, és egyenletesen elterítjük rajta. Ráteszünk egy újabb tésztalapot, megkenjük kávésziruppal, azután ráöntjük a többi krémet, és elsimítjuk rajta. Lefedjük a harmadik tésztalappal, és a tenyerünkkel lenyomkodjuk, majd 8 órára hűtőszekrénybe tesszük. A süteményt
kockákra vágjuk, és rácsra tesszük. Vízgőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, majd egy kanál segítségével egyenként bevonjuk a kockákat. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A maradék csokibevonót sima csövű habzsákba töltjük, végül szilikonlapra kinyomjuk az „opera” szót, majd hűtőszekrénybe rakjuk. Ha megdermedt, ráhelyezzük a sütemény tetejére, s így kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben