Hozzávalók:
(10 személyre)
12 db csokis piskóta
A mandulás krémhez:
15 dkg darált mandula
5 tojás
2 ek. liszt
20 dkg kristálycukor
2 dkg vaj
1 l tej
A körtekrémhez:
60 dkg körte
5 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom leve
2 dl tejszín
A csokoládékrémhez:
15 dkg étcsokoládé
3 ek. étolaj
Elkészítési mód:
Az darált mandulát a fele tejjel és cukorral felfőzzük. A vajat felhevítjük, a liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a tojássárgáját, a mandulás tejet, és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a krémmel elvegyítjük. A krémhez a hámozott körtéket feldaraboljuk, majd a vízben a cukrokkal és a citrom levével felfőzzük, botmixerrel krémesre keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd elvegyítjük a már kihűlt krémhez. A csokis piskótákat összetörjük, elosztjuk a műanyag formában, majd rétegenként rárakjuk a mandulás krém felét, a körtekrémet, végül a mandulás krém másik felét. Az apróra tördelt csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd egyenletesen a krém tetejére simítjuk. Tálalás előtt jól lehűtjük.