topbar
fejlec01

desszert Körtés mandulás pohárkrém

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

12 db csokis piskóta

 

A mandulás krémhez:

15 dkg darált mandula

5 tojás

2 ek. liszt

20 dkg kristálycukor

2 dkg vaj

1 l tej

 

A körtekrémhez:

60 dkg körte

5 dkg kristálycukor

1 cs. vaníliás cukor

1 citrom leve

2 dl tejszín

 

A csokoládékrémhez:

15 dkg étcsokoládé

3 ek. étolaj

 

Elkészítési mód:

Az darált mandulát a fele tejjel és cukorral felfőzzük. A vajat felhevítjük, a liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a tojássárgáját, a mandulás tejet, és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a krémmel elvegyítjük. A krémhez a hámozott körtéket feldaraboljuk, majd a vízben a cukrokkal és a citrom levével felfőzzük, botmixerrel krémesre keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd elvegyítjük a már kihűlt krémhez. A csokis piskótákat összetörjük, elosztjuk a műanyag formában, majd rétegenként rárakjuk a mandulás krém felét, a körtekrémet, végül a mandulás krém másik felét. Az apróra tördelt csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd egyenletesen a krém tetejére simítjuk. Tálalás előtt jól lehűtjük.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben