Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Áfonyás diós - mákkocka

 

Hozzávalók: (10 személyre)
A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg mák
  • 10 dkg dió
  • 1 db reszelt citromhéj
  • 1 db tojás
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg méz
  • Az áfonyás habhoz:
  • 15 dkg áfonya
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. vaníliás cukor
  • 1 cs. habfixáló

Elkészítési mód:

A mákot és a diót ledaráljuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kivajazott tepsiben,
közepes hőfokon, tűpróbáig sütjük. A lehűtött tejszínt habbá verjük. Menet közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót. Addig turmixszoljuk, amíg a kívánt keménységet el nem érjük. (Vigyázat, ha túlverjük a habot, kicsapódik a fehérje, és így vaj lesz belőle.) Az összetört áfonyát óvatosan a habhoz keverjük, és egyenletesen a tészta tetejére kenjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
    

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben