Mandulás barackos lepény

 

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 2 db reszelt citrom héja
  • 30 dkg liszt
  • 1 kg őszibarackbefőtt
  • 10 dkg őrölt pirított mandula
  • 5 dkg szeletelt pirított mandula
  • 1 ek. mentaszirup
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 dl tej


Elkészítési mód:

A margarinhoz hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Keverés közben beletesszük a tojásokat,
a lereszelt citrom héját, a lisztet, a sütőport, az őrölt pirított mandulát és a menta szirupot. A kivajazott tepsit liszttel meghintjük, és beleöntjük a masszát. A tetejére szeletelt őszibarackbefőttet teszünk. Előmelegített sütőben, kb. 200 °C-on aranysárgára sütjük. Mentalevéllel és szeletelt pirított mandulával díszítve kínáljuk.