Hozzávalók: (16 szelethez)
A tésztához:
6 db tojás
6 dkg vaj
12 dkg porcukor
24 dkg liszt
10 dkg darált mandula
A krémhez:
6 db tojás
15 dkg porcukor
12 dkg reszelt étcsokoládé
15 dkg vaj
4 t. vaníliás cukor
Csokimáz:
1 dl tej
10 dkg kakaópor
12 dkg kristálycukor
2 ek. olaj
10 dkg margarin
Elkészítési mód:
Tészta: A darált mandulát vajban megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákat habosra keverjük a porcukorral, azután apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat. A tésztát háromfelé osztjuk. A tepsikbe három 26 cm átmérőjű kerek sütőpapírt rakunk és a masszát egyenletesen elterítjük rajta. Előmelegített sütőben, 220 C°-on világosbarnára sütjük. A tésztára egyenként rárakjuk a 24 cm-es átmérőjű tortakarikát, körbevágjuk, úgy hogy egyformák legyenek.
Krém: Az edényt meleg vízfürdőbe állítjuk, belerakjuk a tojásokat, a porcukrot és a csokoládét, folyamatos kevergetés mellett finom sűrű krémet készítünk. A vaníliás cukorral a vajat habosra felverjük és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt krémhez.
Csoki máz: A tejet a kakaóporral, a kristálycukorral és az étolajjal sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és krémes csokimázat kapunk.
A torta összeállítása: A krémet elosztjuk kétfelé és egyenként megkenjük vele a két tortalapot, majd a harmadikkal befedjük, óvatosan lenyomkodjuk. A kitüremlett krémet körbekenjük az oldalán, majd gitter rácson keresztül bevonjuk csokoládémázzal. 3 órára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd tálalásnál 16 szeletre vágjuk és diós karamell-lapokat adhatunk mellé.