Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojássárgája
2 dl tejföl
1 ek. porcukor
1 cs. sütőpor
egy csipetnyi só
A töltelékhez:
8 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg darált mák
5 dkg zsemlemorzsa
citromhéj
Elkészítési mód:A tészta hozzávalóit egy tojássárgájával összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, és pihentetjük. Közben a töltelékhez a tojásfehérjéből kemény habot verünk, belerakjuk a porcukrot, a tojássárgáját, és jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a darált mákot, a finom zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat, és az egészet elvegyítjük. A tészta egyik felét lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd ráhelyezzük a tészta egyik felét. Egyenletesen a tölteléket elterítjük rajta, majd a másik kinyújtott tésztával lefedjük. Megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk, majd 180°C-os sütőben készre sütjük, azt követően hagyjuk kihűlni. A lepényt kockára vágva, díszítve kínáljuk.