desszert Mákos lepény

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

30 dkg liszt

20 dkg vaj

2 tojássárgája

2 dl tejföl

1 ek. porcukor

1 cs. sütőpor

egy csipetnyi só

 

A töltelékhez:

8 tojás

25 dkg porcukor

25 dkg darált mák

5 dkg zsemlemorzsa

citromhéj

 
Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit egy tojássárgájával összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, és pihentetjük. Közben a töltelékhez a tojásfehérjéből kemény habot verünk, belerakjuk a porcukrot, a tojássárgáját, és jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a darált mákot, a finom zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat, és az egészet elvegyítjük. A tészta egyik felét lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd ráhelyezzük a tészta egyik felét. Egyenletesen a tölteléket elterítjük rajta, majd a másik kinyújtott tésztával lefedjük. Megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk, majd 180°C-os sütőben készre sütjük, azt követően hagyjuk kihűlni. A lepényt kockára vágva, díszítve kínáljuk.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben