desszert Almás meggyes rétes

Hozzávalók:
(10 személyre)

 

Tészta:

2 cs. réteslap

 

Almatöltelékhez:

50 dkg reszelt alma

5 dkg vaníliás cukor

1 kk. őrölt fahéj

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 db citrom reszelt héja

 

Meggytöltelékhez:

50 dkg magozott meggy

5 dkg cukor

továbbá 5 dkg búzadara

 

Elkészítési mód:

Külön-külön az almát és a meggyet edénybe rakjuk, a hozzávalókkal ízesítjük, majd egy forralás után hagyjuk hűlni. A réteslapot szétterítjük, búzadarával megszórjuk, hogy ne áztassa el a tésztát a töltelék. A rétestészta egyik szélére terítjük az almatölteléket, és óvatosan feltekerjük, majd ezt a műveletet hajtjuk végre a meggytöltelékkel is. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 °C- on, 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenlő szeletekre vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp: A rétestésztával gyorsan dolgozzunk és nedves kézzel, mert hamar megszárad és törik.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben