topbar
fejlec01

desszert Flódni

Hozzávalók:
(10 személyre)

80 dkg liszt

50 dkg margarin

30 dkg cukor

10 dkg méz

1/2 t. sütőpor

1 dl tejföl

2 tojás

kb. 1 dl tej (amennyit a tészta felvesz)

1 db cirom reszelt héja

egy csipet só


A töltelékhez:
Alma:

40 dkg alma

10 dkg cukor

citromhéj

fahéj, szegfűszeg

5 dkg zsemlemorzsa

 

Dió:

40 dkg darált dió

15 dkg méz

10 dkg cukor

2 dl tej

fahéj

 

Mák:

40 dkg darált mák

15 dkg méz

10 dkg cukor

2 dl tej

narancshéj

 

A tetejére:

1 tojássárgája

Egyéb:

10 dkg baracklekvár

 

Elkészítési mód:

A megpucolt, lereszelt almát összekeverjük a cukorral, a lereszelt citromhéjjal, fahéjjal fűszerezzük, majd megfőzzük. Szűrő segítségével lecsurgatjuk és összekeverjük a zsemlemorzsával. A diót és a mákot külön – külön a hozzávalókkal elkeverjük, megfőzzük, majd félrerakjuk.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amelyet 5 részre osztunk, és vékonyra nyújtunk. Kivajazott tepsibe tesszük az első réteget, majd vékonyan megkenjük baracklekvárral, és elterítjük rajta az almatölteléket. A következő réteggel lefedjük, megkenjük baracklekvárral, és a mák felét elterítjük rajta. Azután ismét lefedjük, megkenjük lekvárral, majd a dió felét elterítjük rajta. Ezt a műveletet ugyan így ismételjük: mák, tészta, lekvár, dió, tészta. A sütemény tetejét megkenjük tojássárgájával, bevagdaljuk, és 160 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük.

Tipp: Aki szereti, a tölteléket megbolondíthatja mazsolával!
 

 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben